Tämä sivu on kopio osoitteesta http://www.freewebs.com/mttmt/kheista.htm
         

KISAKALENTERI

  Nimi   Kheista of IM 'Kheista'   Rekisterinumero   VH-06299
  Rotu   Friisiläinen   Sukupuoli   tamma
  Syntynyt   05.07.2005   Väri   musta
  Säkäkorkeus   158cm   Koulutustaso   ko HeA, re 100cm, me 80cm
  Painotus   koulu   Kisaaja   Neera
  Omistaja   Havupuro   Kasvattaja   Ihamäki


Luonne

Kheista on kiltti ja rauhallinen tamma. Se ei pelkää melkein mitään, ja on täysin liikennevarma. Se kiintyy hoitajaansa nopeasti, ja osoittaa mieltään jos hoitaja ei ole käynyt vähään aikaan. Kheista on kiltti kaikille ihmisille, ja siksi kuka tahansa voi ottaa sen hoitsukseen. Se pitää harjauksesta, ja kerjää sitä hoitajaltaan, tökkimällä tätä päällään. Kheista nostaa kavionsa helposti, eikä pane hanttiin melkein missään. Satuloidessa se näykkii riimunnarua kun vyötä kiristetään. Suitsien laitto sujuu vaivattomasti, sillä tamma laskee aina päätänsä ja avaa suunsa. Se on oikea unelma hoidettaessa. Taluttaessa Kheista seuraa taluttajaansa minne vaan, mutta saattaa välillä naukkailla maasta ruohoa tai puiden oksista lehtiä. Kheista odottaa aina kiltisti paikoillaan kun sen päästää irti tarhassa. Sitten se lähtee rauhallisesti tervehtimään muita tarhassa olevia hevosia.

Kheista on hyvä ja rauhallinen ratsu kaikissa askellajeissa. Sen parhaat puolet tulevat esiin taitavan ja päättäväisen ratsastajan kanssa. Kheista on hyvä kouluratsu ja oppii kaiken nopeasti. Se tykkää myös hyppiä esteitä, mutta koulu on se laji, joka tuntuu siitä mieluisimmalta.

Eläinlääkärissä Kheista on tavalliseen tyylinsä hyvin rauhallinen, ja antaa eläinlääkärin tehdä tutkimuksensa kaikessa sovussa ja rauhassa. Kengittäjäkin saa rauhan työskennellä, kun Kheistaa kengitetään. Se pitää kiltisti jalkaansa ilmassa niin kauan kuin vain on tarve. Kengittäjämme kehuukin tammaa tallin järkevimmäksi hevoseksi. Traileriinkin se menee kiltisti ja rauhallisesti. Kilpailutilanteessa Kheista kuuntelee ratsastajaa hyvin, ja yrittää aina parhaansa. Se on yhteistyöhaluinen kaikkien ratsastajien kanssa, mikä onkin sen parhaita puolia. Kheista on tottunut matkustamaan lentokoneella ja laivallakin, joten niihinkin meno sujuu ongelmitta. Kheistalla on kokeiltu myös kärryjä, ja se toimii niidenkin edessä ihan hyvin. Paljon sillä ei kuitenkaan ole ajettu.

Kheistan voi tarhata kenen tahansa tamman kanssa. Se viihtyy myös yksin, joten toinen hevonen ei ole sille kauhean tärkeä. Tarhassa se on aina piehtaroinut, ja hoitajalla onkin aina paljon harjattavaa. Kheista tulee vihellyksestä portille kun sitä tullaan hakemaan tarhasta. Se antaa aina ottaa itsensä kiinni, vaikka vihreä laidun on todella houkutteleva. Tarhassa tamma saa muutkin hevoset rauhallisiksi tyyneydellään, vaikka pusikossa rapisisikin joku.

Sukutaulu

  Kheista of IM
  Friisiläinen - 05.07.2005
  ko HeA, re 100cm, me 80cm
  VIR MVA Ch Khimaira VH-5641
  Friisiläinen - 09.07.2004
  ko GP, re 80cm, me 110cm
  Cevia FRt-034
  Friisiläinen - 02.05.1996
  ko Va A, re 70cm


Arvostelut

Jälkeläiset

01. Havupuron Jochem 30.01.06 i. Cascamorto Jeremy
02. Havupuron Mayqueen 14.03.06 i. Cascamorto Jeremy
03. Havupuron Nala Selenge 16.06.06 i. Cascamorto Jeremy
04. Havupuron Celesse 10.09.06 i. Cascamorto Jeremy


Kuvat © Black Sterling Friesians - Kuvissa oikeasti Friisiläistamma Faemkje