✟ Boaike fan Lycan

virtuaalihevonen | fictional horse

FLA2

Photo provided by Stal Okkema
Horse on it has no affiliation with the fictional information shown on this page!


VH13-040-0620

Nimi: Boaike fan Lycan
Kutsumanimi: Boa
Syntymäpäivä: 22.08.2012

Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 161 cm
Väri: musta
Rotu: friisiläishevonen

Painotus: valjakkoajoratsastus
Taso: vaativa

Omistaja: Terhi VRL-01403

Sukupolvet: 3
Isä: Eadse fan Lycan FLA3
Emä: Bintske fan Lycan FLA3


Palkinnot

FLA2 - 19.11.2019
16 + 20 + 10 = 46p.


Ominaisuuspisteet

virtuaalihevoset.net/virtuaalihevoset/hevonen/VH13-040-0620/porrastetut


Sukutaulu

Isälinja: Eadse fan Lycan - Ewold fan Lycan - Epke fan Thyssen
Emälinja: Bintske fan Lycan - Bijke fan Lycan - Beletje fan Thyssen

3-polvinen sukutaulu


Jälkeläiset

07.10.2012 - ori - Aandert fan Lycan - FLA2


Päiväkirja

15.11.2019 © VRL-10878

Ajattelin tänään Boan kanssa treenata hommia ihan maastakäsin. Boa kun on ollut vähän turhautuneen oloinen valjakkotreeneissä ja myös ihan silminnähtävästi pakoillut ohjasapuja, minkä vuoksi päätinkin ottaa pienen tauon kärryhommista. Tällä kertaa hypättäisiin siis ohjasajon ihmeelliseen maailmaan. Aloitimme kentältä, mistä oli tarkoitus lopuksi vielä lähteä pienelle maastolenkille. Rauhaisalle sellaiselle. Boa oli hieman hämillään siitä, että eikö niitä kärryjä tulekaan taakse suunnatessamme suoraan kentälle sen tutun kärryjen kiinnityspaikan ohi.

Pidän paljon enemmän juoksuttamisesta kahdella ohjalla. Olen myös huomannut, että se on poikkeuksetta myös hevosille mukavampaa puuhaa. Ennen kuin siirsin Boan ympyrälle tein suoralla uralla ihan peruspysähdyksiä ja pitkillä sivuilla väistötehtäviä. Boa oli aivan saman tuntuinen kuin kärryjen kanssa. Se hangoitteli ikävästi vastaan etenkin ulko-ohjaa ja viskeli holtittomasti päätään pyrkiessäni asettamaan tammaa väistöissä. Pysähdykset Boa suoritti hienosti. Ne ovat aina olleet sillä hyviä. Hevonen kuunteli kyllä kaikkea muuta, mutta jostain ihmeen syystä ne ohjasavut ketuttivat tammaa ihan vietävästi.

Siirryin Boan kanssa melko suurelle ympyrälle. Minulla oli vähän vaikeuksia pitkästä aikaa hallita niitä monen metrin pituisia ohjaksia. Keskityin nyt myös aivan liikaa siihen pirulliseen ulko-ohjaan, joka oli liian vahva. Boa kulki aluksi ympyrällä sisälapaa edellä ja aivan omituisella kiemuralla. Korjasin onneksi nopeasti ulkoa, ja pyrin saamaan koko hevoseen höyhenenkevyen tuntuman. Ympyrällä Boa kulki vasempaan kierrokseen erittäin hyvin. Se on tamman parempi suunta. Oikeassa suunnassa Boa on aavistuksen huonossa tasapainossa, joten tässä suunnassa tein paljon käynti-ravi-käynti -siirtymisiä. Näitä kun hetken toistin, Boa alkoi herkistymään ja odottamaan apujani, mikä sai aikaan parempaa ryhtiä myös oikeassa suunnassa. Tein oikeaan kierrokseen myös suoralla uralla siirtymisiä käynnin sisällä. Hain tarkoituksella niin pientä askelta kuin vain pystyin huomioiden hevosen rentouden. Oli hienoa nähdä, kuinka lopputreenistä Boa oli jo paljon pehmeämpi edestä. Tämän rupeaman päätteeksi lähdimme vielä rennosti lampsien metsään.


Khimaira-linja | Muut jalostusorit | Siitostammat | Friisiläiskasvatus | Hall of Fame | Muistoissa | Etusivu

Khimaira Stud on virtuaalitalli! Päivitetty viimeksi 10/2021