✟ Geertruyd

virtuaalihevonen | fictional horse

KTK-III, Champion, FLA3

Photos provided by Friesenstal Reuselinkhof
Horse on them has no affiliation with the fictional information shown on this page!


VH13-040-0005

2 Star Prospect

Nimi: Geertruyd
Kutsumanimi: Gertta
Syntymäpäivä: 22.02.2010

Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 164 cm
Väri: musta
Rotu: friisiläishevonen

Painotus: kouluratsastusratsastus
Taso: helppo A (valjakkoajo: vaativa)

Omistaja: Terhi VRL-01403

Sukupolvet: 0
Isä: Gerrit
Emä: Keetje


Palkinnot

KTK-III - 15.02.2015
18 + 16 + 17 + 16 = 67p.

FLA3 - 13.11.2019
0 + 20 + 15 = 35p.
KTK-III - 30.04.2020
17 + 17 + 17 + 17 = 68p.
Champion - 31.05.2020


Ominaisuuspisteet

virtuaalihevoset.net/virtuaalihevoset/hevonen/VH13-040-0005/porrastetut


Sukutaulu

i. Gerrit
evm
e. Keetje
evm
ii. Geart
evm
ie. Zierda
evm
ei. Romke
evm
ee. Katinga
evm

Jälkeläiset

20.04.2010 - ori - Zechiel fan Lycan - KTK-II, Champion, FLA3
14.09.2016 - ori - Belos van Khim - KTK-I
14.09.2017 - ori - Danilo van Khim - KTK-I, VIR MVA Ch
03.01.2011 - tamma - Ginger fan Lycan - KTK-I, VIP MVA Fn
02.02.2020 - tamma - Asta v.d. Khim - KTK-II, VIR MVA Ch, FV2
15.10.2020 - tamma - Talida van Khim - KTK-II


Valmennukset

11.11.2019 kouluratsastus © VRL-10878

Gertta paineli menemään varsin vauhdikkaan oloisesti maneesin hiljaisuudessa. Se oli ollut alusta asti hieman vastahakoinen ottamaan ratsastajansa ohjeista vaaria. Ajattelin siis tarttua tuumasta toimeen kesken alkuverryttelyjen. Käskin ratsastajaa ratsastamaan ihan koko ajan. Gertta oli tällä hetkellä sellaisessa mielentilassa, että sen mieli lähti haahuilemaan samalla hetkellä, kun ratsastaja otti lepoa. "Kaikki tiet, mitä ratsastat. Ratsastat. Kulmat, syvälle kulmaan. Asetus, taivutus. Pääty-ympyrät molempiin päihin. Voit vähän ajatella, että asetat takaosaa ulospäin. Vaihtele asetusta ja taivutusta siinä ympyrällä. Ravissa tuut muuten, mutta ota käyntiin siirtymisiä pitkillä sivuilla. Nyt täytyy tehä hommia!" kailotin maneesin keskeltä ja syynäsin ratsukkoa tiukalla silmällä.

Gertta notkistui aavistuksen ja alkoi ehkä piirun verran enemmän kuunnella ratsastajaansa. Kun tämä tapahtui, pääsimme tekemään varsinaisia harjoituksia, joita olin tälle päivälle varannut. Ensimmäiseksi ratsukko sai tulla pitkän sivun keskipisteestä keskihalkaisijalle, jossa tehtiin pysähdys. Tässä kohtaa vaadin tasapainoista pysähdystä ja että Gertta oli rehellisesti kuolaimella. Vaikeuksia oli juurikin siinä, että Gertta painautui hieman kuolaimen alle ja sen sijaan, että se olisi seissyt paino kaikilla jaloilleen, alkoi se valua taaksepäin. Parilla ensimmäisellä kerralla tamma jopa otti askelia taakse. "Valmistele se pysähdys. Ei voi pysäyttää kuin seinään, äläkä jää ohjaan. Vaan saman tien myötää, lopeta vaatiminen ohjasta, kun se pysähtyy. Näin se myös joutuu itse katsomaan, missä ne sen takajalat menee", ohjeistin.

Pysähdyksestä oli tarkoitus jatkaa volttikahdeksikkoa ensin vasemmalle kääntyen ja voltti tehden, minkä jälkeen sama sitten oikealle. Ennen suunnanvaihdosta toiselle voltille hevonen tuli suoristaa, minkä jälkeen asetus ja taivutus toiseen suuntaan. Itse voltilla hevosen piti olla koko rungostaan rehellisesti taipuneena. Olin myös tarkka, että hevosen tahti pysyi samanlaisena koko tehtäväkokonaisuuden ajan. Kun volttikahdeksikko oli ratsastettu, oli tarkoitus jatkaa suoraan pitkälle sivulle ja kääntyä siitä uralle. Sain muistutella ratsastajaa, että myös ne kulmat on ratsastettava. Tässä tehtävässä tuli todella nopeaan tahtiin kaikenlaista, minkä vuoksi valmistelu oli avainasemassa, jotta suoritus olisi mallikas. Ratsastaja sai olla tarkka myös siinä, ettei Gertan tahti hyytynyt kesken volttien.

Kun volttikahdeksikkoa oltiin jankattu jo jonkin tovin ensin käynnissä ja sitten ravissa, alkoi Gertta näyttää kyllästymisen merkkejä. Tämän vuoksi päätin lopettaa tämän tehtävän, kun ratsukko suoriutui siitä vielä hyvin. Gertta ratsastajineen saivat ottaa tähän väliin välikäynnit ja levätä hetken. Välikäyntien jälkeen otimme vielä muutamat laukkaharjoitukset suurella keskiympyrällä. Tässä halusin vain nähdä rentoa etenemistä hyvällä rauhallisella tempolla. Ratsastaja oli hyvin sisäistänyt minun monologini valmennuksen aikana siitä jatkuvasta ratsastamisesta. Minun ei tarvinnut motkottaa kertaakaan oikeastaan mistään. Gertta suoritti hienosti.


Khimaira-linja | Muut jalostusorit | Siitostammat | Friisiläiskasvatus | Hall of Fame | Muistoissa | Etusivu

Khimaira Stud on virtuaalitalli! Päivitetty viimeksi 10/2021