Khimaira

virtuaalihevonen | fictional horse

KTK-II, VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA1, FLA1

Photos provided by Black Sterling Friesians
Horse on them has no affiliation with the fictional information shown on this page!


VH00-040-5641

3 Star Prospect

Nimi: Khimaira
Kutsumanimi: Kimi
Syntymäpäivä: 09.07.2004

Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 164 cm
Väri: musta
Rotu: friisiläishevonen

Painotus: kouluratsastusratsastus
Taso: Grand Prix (valjakkoajo: vaativa)

Omistaja: Terhi VRL-01403

Sukupolvet: 0
Isä: Koleika
Emä: Astarell


Palkinnot

VIR MVA Ch - 2005
KRJ-II - 01.08.2007
YLA2 - 23.09.2007
114p. (LV)

YLA1 - 24.09.2008
40 + 31 + 44 + 29 = 144p. (LV, AP4)
KTK-III - ???
KTK-II - 15.03.2012
17 + 19 + 18 + 19 = 73p.
FLA1 - 08.11.2019
10 + 20 + 30 = 60p.


Ominaisuuspisteet

virtuaalihevoset.net/virtuaalihevoset/hevonen/VH00-040-5641/porrastetut


Sukutaulu

i. Koleika
evm
e. Astarell
evm
ii. Koman
evm
ie. Hope
evm
ei. Albron
evm
ee. Andine
evm

Jälkeläiset

10.08.2004 - ori - Dareios TN
12.05.2006 - ori - Lloyd Tender TN - Champion, YLA2
08.11.2006 - ori - Herold v.d. Radon
05.02.2007 - ori - Kristian MSC - KTK-II, VIR MVA Ch, YLA2, FLA2, SFR-HoF, GSNt
27.05.2007 - ori - Khimaira Jr. - KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
07.04.2008 - ori - Wietse fan Lycan - KTK-III, VIR MVA Ch
12.01.2020 - ori - Balthazar van Khim - KTK-I, FV3
05.07.2005 - tamma - Kheista of IM
20.07.2007 - tamma - Elantsje TN - KTK-III, VIR MVA Ch, YLA2, KRL-II, KRJ-IV, FLA1
02.05.2008 - tamma - Dora fan Lycan - KTK-III
10.09.2008 - tamma - Wiemda fan Lycan - KTK-III, VIR MVA Ch, FLA3
10.04.2009 - tamma - Goaske of Djinn
10.09.2016 - tamma - Amaira van Khim - KTK-II
02.02.2020 - tamma - Asta v.d. Khim - KTK-II, VIR MVA Ch, FV2


Sukuselvitys

Koleika oli 165 cm korkea, musta friisiläishevosori, joka menestyi kouluratsastuskilpailuissa maailmanlaajuisesti Grand Prix -tasolla. Se oli luonteeltaan erittäin ystävällinen, mutta myös temperamenttinen ja vaati lempeän jämäkkää käsittelyä. Koleika oli erinomainen periyttäjä; moni sen varsoista ja niiden varsoista on menestynyt korkean tason kouluratsuina.

Koman oli 163 cm korkea, musta friisiläishevosori, joka ihastutti tuhansia ihmisiä kouluratsastus- ja valjakkoajokilpailuissa. Tällä orilla oli erittäin hienot liikkeet ja etenkin sen ravi oli suorastaan unohtumaton. Koman oli perusluonteeltaan rauhallinen, mutta sillä oli tapana silloin tällöin innostua vähän turhan paljon, jolloin sitä joutui muistuttamaan siitä rauhallisuudesta.

Hope oli 162 cm korkea, musta friisiläishevostamma, jonka sukutaulu on poikkeuksellisen laadukas. Tätä hienoluonteista tammaa ei käytetty kilpahevosena, mutta se oli erittäin arvostettu siitostamma. Hope oli kaunis ja hyväliikkeinen, kuten myös sen varsat, jotka ovatkin menestyneet erinomaisesti näyttelyissä.

Astarell oli 158 cm korkea, musta friisiläishevostamma, jolta Kimi on perinyt sen uskomattoman hienon luonteen. Asta oli rakenteeltaan urheilullinen ja sillä oli hienot liikkeet. Se menestyi jonkin verran kouluratsastuskilpailuissa vaativalla tasolla ja oli koulutettu myös valjakkoajoon, mutta ei osallistunut valjakkokilpailuihin. Näyttelyissä tämä tamma sai runsaasti kehuja.

Albron oli 161 cm korkea, musta friisiläishevosori, jonka barokkimaista ulkomuotoa ja upeita liikkeita jäivät monet kaipaamaan orin menehtyessä traagisessa liikenne-onnettomuudessa yksitoistavuotiaana. Albron oli erittäin taitava valjakkohevonen ja sen kanssa kilpailtiin sekä yksilö- että parivaljakossa. Lisäksi se menestyi useissa show driving -kilpailuissa ja monet sen jälkeläisistä ovat tehneet samoin.

Andine oli 163 cm korkea, musta friisiläishevostamma, joka oli kaikin puolin täydellisyyttä hipova. Sillä oli upea luonne ja hyvä urheiluhevosen rakenne. Sen väri oli niin musta kuin voi olla ja sillä oli tammaksi poikkeuksellisen pitkät ja tuuheat jouhet. Andinen ilme oli kaunis ja sen liikkeet olivat vielä kauniimmat. Tämä hieno tamma menestyi sekä kilparatsuna että siitostammana.


Valmennukset

18.07.2011 kouluratsastus kotitallilla, valmentajana Ziki

Kimi saapui kentälle yhtä ylväänä kuin ennenkin, Lucianan taluttaessa tätä. Juteltuamme hetken Lucianan kanssa Kimin senhetkisestä mielentilasta McDonaldsin euron juustoihin, annoin ratsukon aloittaa alkuverryttelyt itsenäisesti. Itse palasin kentän laidalle ihailemaan ratsukon yhteistyötä ja Kimin upeita liikkeitä. Senpäiväiseksi harjoitukseksi olin ajatellut laukanvaihtoja. Aloitimme ensin yhdestä laukanvaihdosta, joka parin yrityksen jälkeen sujui jo lennokkaasti.

Siirtyessämme hieman haastavampiin kolmen askeleen välisiin ja kahden askeleen välisiin laukanvaihtoihin, kuunteli Kimi edelleen hienosti, vaikka siirtymiset eivät olleet yhtä tahdikkaita ja rytmi meni askeleiden välillä pariin otteeseen hukkaan. Tällöin kehotin Lucianaa selventämään apujaan ja käyttämään enemmän istuntaansa pohkeiden sijaan, ja parin yrityksen jälkeen Kimi teki laukanvaihtoja joka toisella askeella hyvin ja tahdikkaasti, tekien juuri niin kuin ratsastaja tältä pyysi. Hyvän valmennuksen päätteeksi ratsukko sai aloittaa loppujäähdyttelyt.

16.07.2011 kouluratsastus kotitallilla, valmentajana Ziki

Odottelin kentän reunalla ratsukon saapumista melkeinpä malttamattomana. Olin nimittäin kuullut paljon Khimairasta – pelkkää hyvää tietenkin – ja halusin todella nähdä tämän melkeinpä legendaarisen hevosen. Mielikuvieni hevonen ei tietenkään riittänyt vastaamaan sitä hevosta, joka pian käveli Lucianan perässä kentälle. Tervehdin molempia, ja pienen juttuhetken annoin ratsukolle vapauden aloittaa itsenäisen lämmittelyn. Itse jättäydyin kentän laidalle ihastelemaan ratsukon työskentelyä. Askeleet olivat pehmeät ja tasaiset, Kimi kuunteli Lucianaa keskittyneesti ja yhteistyö oli mitä parhainta.

Lämmittelyiden jälkeen aloin antamaan ratsukolle tehtäviä, aloittaen avotaivutuksesta käynnissä pitkällä suoralla. Pitkän suoran keskelle tuli tehdä ravissa voltti. Ratsukko suoriutui tehtävästä hyvin, ja pian ratsukko sai jo tehdä avotaivutusta laukassa ja voltti ravissa. Tässä jouduin huomauttamaan ratsastajalle hieman liian raskaasta kädestä, jonka vuoksi siirtyminen ei ollut niin siro. Kun tämäkin harjoitus alkoi sujua molemmissa suunnissa, annoin ratsukon aloittaa loppujäähdyttelyt.

05.04.2008 kouluratsastus Wiskipurossa, valmentajana Anni S.

Tänään valmennuksen aiheena Vaativa B-kouluohjelman asioita; avo- ja sulkutaivutukset, laukka pysähdyksestä ja peruutuksesta. Päästessäsi ratsaille Kimi ei keskittynyt muuhun kuin hiekkatien toisella puolella tarhaileviin tammoihin. Se hirnui, hörisi, pörisi ja tammat vastasivat. Ohjat kootessasi Kimin keskittyminen vaihtui täysin sinuun tammojen huutelusta huolimatta.

Heti alusta Kimi kulki hienosti, käytti hyvin ja tarmokkaasti myös takaosan moottoria. Lämmittely aloiteltiin ravityöskentelyllä, temponvaihteluilla, pysähdyksillä ja taivutuksilla. Kimi ravasi reippaasti mutta silti kuunteli apujasi. Kevensit oikein mallikkaasti, aluksi käsi vähän heilui mukana, korjasit heti huomautuksesta. Kimi taipui todella mahtavasti heti alusta, mutta oli hieman jäykempi vasemmasta kyljestä. Taivuteltiin vasempaa puolta vähän enemmän niin johan alkoi toimimaan. Harjoitusravissa istumista voisit harjoitella temponlisäyksessä vielä, ettei Kimi häiriinny, kun pompit. Rentouta keskivartalo ja alaselkä pyöreäksi.

Kimi pysähtyi mallikkaasti tasajaloin ja lähti myös tarmokkaasti liikkeelle. Avot ja sulut sujuivat mainiosti, koska hoiditte alkuverryttelyt hyvin. Kympin arvoinen suoritus. Kimi oli jouheva ja sinä mukauduit hyvin liikkeisiin. Laukkatyöskentelynne oli myös mahtavaa. Aluksi Kimi oli kovin innostunut, varmaan uudet maisemat ja ne tammat sielä tien toisella puolella. Sait Kimin hyvin rauhoittumaan ja melko nopeastikin. Aluksi Kimi lähti kovasti peruttamaan vinoon, kun et tukenut pohkeilla kunnolla. Huomasit sen itse ja sait tilanteen korjattua. Laukka nousi hyvin ja salamannopeasti, juuri siitä mistä pitikin. Pysähdykset myös sujuivat yhtä mainiosti kuin alkuverryttelyssä, vaikka Kimi vähän hötkyilikin ensin. Loppuverryttelyn suorititte itsenäisesti, siinä sivussa katsellessani voin sanoa että olette kyllä todella mainio pari. Sataprosenttinen luottamus oikein hehkuu teistä.

23.09.2008 kouluratsastus Korpilaaksossa, valmentaja cen

Kimi tepasteli pörheänä sisään meidän pieneen maneesiimme ja hetken ilmaa nuuskuteltuaan käveli luokseni tutustumaan. Orin pitikin pitkään haistella takkiani, ennen kuin oli täysin vakuuttunut, ettei minulta sattuisi löytymään pari namia taskusta.

Aloittelimme aivan perusjutuilla, ravilla ja siirtymisillä. Toisinaan jouduin korjaamaan hieman käsiesi paikkaa, mutta muutenhan Kimi meni uudessa paikassa hienosti. Tämän jälkeen siirryimme keskikäynnin pariin ja tässä olikin hieman enemmän vaikeuksia, jotta saimme herrasta esiin keskivertoa parempaa suoritusta. Lopulta askel venyikin ihan näppärästi, mutta suosittelen silti tätä kotiläksyksi – aivan varmasti te kummatkin pystytte parempaankin.

Sitten siirryimmekin laukkatehtäviin, ensin hieman helpoimmilla tehtävillä kuten keskilaukalla ja kootulla laukalla. Nämä sujuivat kuitenkin niin moitteettomasti, että pääsimme pian aloittamaan laukkaväistötamma Kimi väisti selvästi herkemmin oikeaan kuin vasempaan, mutta kumpaankiin suuntaan nähtiin hienoja pätkiä.

Pidimme pienet välikäynnit ja näiden jälkeen säädimme vielä hetken laukkapiruettien parissa. Kimiltä piruetit sujuivat mallikkaasti, mutta olit itse hieman edellä hevosta ja se aiheutti muutamia harha-askelia hevosellesi. Valmennus meni kuitenkin keskimäärin oikein mallikkaasti.

07.04.2008 valjakkoajo, valmentajana Sara

Pellolla seisoskellessa mietin millainen valmennus tästä tulisi. Olisiko hevonen lentoon lähdössä, keskittyminen nollalukemissa vai suorittaisiko se kaikki asiat täydellisesti? Kimi ei hetkenekään vaikuttanut pöljältä hevoselta, se oli aivan uskomaton. Kerta kerralta eri suoritukset vain paranivat!

Kimi työskenteli hienosti kärryn edessä. Hevonen ei vetänyt kärryjä pää ylhäällä -tekniikalla, vaan hienosti laittoi itsensä pakettiin käytten vedossa oikeita lihaksia. Kimi kuunteli todella hienosti ohjastajaa, mitään kommunikaatio -ongelmia ei ilmennyt missään vaiheessa, sillä Kimi osasi, kuski osasi. Kootussa ravissa Kimi liikkui rennosti ja sen eleganssit liikkeet tulivat hienosti esille. Harjoitusravikin onnistui ilman ongelmia, mukavan rennosti ori askelti eteenpäin. Lisätty ravi oli oikein kaunista, menevää, sekä liidokasta, muttei turhan ärhäkkää. Siirtymiset ravista käyntiin onnistuivat hienosti.

Pysähdys onnistui Kimin kohdalla todella hienosti. Ori totteli heti ohjastajaa, ja pysähdys oli ravistakin hieno. Hevonen seisoi kauniisti paikallaan, aivan patsaana. Jalat eivät edes hievahtaneet kun ori odotteli käskyä liikkeelle. Ori ei protestoinut vastaan, vaan sen mieli malttoi todella upeasti! Peruutus oli ensin vaikeampaa, ensimmäisellä kerralla orin keskittyminen hieman herpaantui, kun tallin hevoset äänestivät jotain keskenään. Mutta, keskittyminen palautui, kun ohjastaja niin vaati. Peruutus lopulta onnistui hienosti.

Lisäksi, suorat -ja kaarevat urat onnistuivat myös hyvin. Menoa löytyi, mutta se ei ollut liian piikikästä, vaan rauhallista. Kimi työskenteli oikeinpäin, ja sen kuuliaisuus oli aivan uskomatonta! Lopulta, loppuverkat suoritettiin taluttaen, sillä hevonen oli sen ansainnutkin!


Khimaira-linja | Muut jalostusorit | Siitostammat | Friisiläiskasvatus | Hall of Fame | Muistoissa | Etusivu

Khimaira Stud on virtuaalitalli! Päivitetty viimeksi 10/2021