Khimaira Jr.

virtuaalihevonen | fictional horse

KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1

Photos provided by Stal Okkema
Horse on them has no affiliation with the fictional information shown on this page!


VH03-040-4433

2 Star Prospect

Nimi: Khimaira Jr.
Kutsumanimi: Junnu
Syntymäpäivä: 27.05.2007

Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 168 cm
Väri: musta
Rotu: friisiläishevonen

Painotus: kouluratsastusratsastus
Taso: Grand Prix (valjakkoajo: vaativa)

Omistaja: Terhi VRL-01403

Sukupolvet: 1
Isä: Khimaira KTK-II, VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA1, FLA1
Emä: Domina KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1


Palkinnot

VIR MVA Ch - 28.10.2008
FLA2 - 15.08.2011
16 + 20 + 20 + 5 + 7 = 68p.

KTK-II - 25.04.2013
19 + 21 + 18 + 18 = 76p.
FLA1 - 08.11.2019
10 + 20 + 30 = 60p.


Ominaisuuspisteet

virtuaalihevoset.net/virtuaalihevoset/hevonen/VH03-040-4433/porrastetut


Sukutaulu

i. Khimaira
KTK-II, VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA1, FLA1
e. Domina
KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1
ii. Koleika
evm
ie. Astarell
evm
ei. Jaspert
evm
ee. Doutsje
evm

Jälkeläiset

28.05.2009 - ori - Khimaira III - KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1
14.02.2013 - ori - Kashimir v.d. Shontelle
25.05.2019 - ori - Ljibbe van Khim - KTK-III, FLA3
01.03.2010 - tamma - Jeltje fan Lycan
05.06.2011 - tamma - Nadia fan Lycan - KTK-II
31.10.2017 - tamma - Carelia of Smithloch
22.07.2019 - tamma - Kiliana van Khim - KV-III


Valmennukset

24.03.2010 kouluratsastus, valmentajana Jette

Maneesiin käppäili komea friisiläisherra nimeltään Junnu, jolle minun oli tarkoitus pitää vähän kouluvalkkaa. Pyysin ratsukkoa aloittamaan käynnillä ja kyselin samalla vähän hevosen tiedoista, tasosta sekä ratsastajan samoin. Kun alkukäynnit oli kävelty, pyysin teitä tulemaan ympärilleni pääty-ympyrälle ja jatkamaan kevyellä ravilla. Junnulla oli upeat liikkeet ja ratsastajan istuntakin lähes moitteeton - pienet korjaukset ratsastajan istuntaan tein, jotka huomioon otettuaan ratsukko näytti täydelliseltä. Pyysin että ravaisitte myös toiseen suuntaan ja parivaljakko vaihtoi suuntaa kauniilla ympyräleikkaalla.

Käskin teitä laukkaan, jotta saisimme Junnun vertymään kunnolla. Laukka oriilla oli komea ja iso, jossa ratsastaja istui kuitenkin hyvin ja tasaisesti. Pyysin että jatkaisitte uraa pitkin ja vaihtaisitte laukassa suuntaa vaihtaen askeleessa laukan keskellä lävistäjää. Diagonaalilla tuli kaunis vaihto, jossa molemmat jalat vaihtoivat tismalleen samaan aikaan. Laukka jatkui toiseen suuntaan uralla ja nyt kun kerran päästiin vauhtiin, pyysin, että tekisitte kolmoisvaihdot aina pitkillä sivuilla. Ensimmäisessä vaihdossa yhteen väliin tuli neljä askelta, joten huomautin, että ratsastaja käyttäisi avun ajoissa. Seuraava vaihtosarja sujuikin moitteetta. Sama juttu myös toiseen suuntaan ja hetkeksi löysä ohja ja käyntiä.

Olitte molemmat ansainneet kehun, ja nyt kysäisin että olisiko toiveita mitä tekisimme nyt vielä lopuksi? "Laukkapiruetit olisivat kivoja ja vaatisivat meiltä hiukan treeniä", Luciana vastasi. Näitä siis tekisimme, joten pyysin teitä keräämään ohjat takaisin. Alussa jatkoitte harjoitusravissa muutamilla lisätyillä pätkillä pitkillä sivuilla. Näissä ei ollut mitään korjattavaa, joten pyysin teiltä vähän laukkaa ja niitä piruetteje toisessa päädyssä. Junnu alkoi koota hienosti, mutta homma levisi aina välillä, johon korjasin mm. "lisää ulkopohjetta, ulko-ohja tuella!" Ulkoapuja korjattuaan ratsastaja saikin oriin toimimaan hienosti useissakin pirueteissa. Tähän oli hyvä lopettaa loppuravejen kautta, joten sanoin kommenttini ja tsemppiä jatkoon!

26.02.2010 kouluratsastus, valmentajana ElluJ

Vieraaseen maneesiin tulitte hieman varovaisin mielin. Junnusta peilit olivat varsin typeriä, kun ne eivät juosseet karkuun vaikka kuinka läheltä mentiin. Treeninä oli avot. Käynnissä ensin avoa muutaman metrin irti urasta. Se ei ollut maailman helpointa, varsinkaan kun mentiin peilien ohi. Mutta molempiin suuntiin se alkoi pienen väänön jälkeen sujua. Kun on iso hevonen, tarvitaan pitkä lämmittely. Eli siirryttiin raviin. Ravissa tultiin suoraa L ja C väliä, jossa tehtiin molempiin suuntiin voltti oikealle ja jatkettiin C:hen avoa ravissa. Junnun oli vähän vaikeuksia keskittyä, mutta kun otit tarpeeksi vauhtia pois ja saitte rauhallisen tahdin niin se sujui mutkitta. Sitten levähdys tauko! Kävelitte pitkin ohjin ja pyysin ottamaan jalustimet pois jalasta ja roikottomaan jalkoja pitkänä. Katsottiin maneesin keskellä istunta hyväksi. Muista että et laske liian alas kantapäätä, vaan nykyaikana se saa olla vaakatasossa.

Sitten pyysin näyttämään teidän "klassisen" ratsastksen, joka tekikin minuun vaikutuksen! Se oli hienon näköistä kun liikuitte yhtenäisenä kuin oikea ratsukko. Ravissa mentiin kahdeksikkoa, jossa I:ssä pysähtyminen ja suoraan raviin. C ja L ssä laukannosto ja laukkaa n.15 metrin kokoinen voltti. Noin pienet voltit tuntuivat aivan liiankin pieniltä. Pienen hiomisen jälkeen ne alkoivat näyttää jopa symmetrisiltä, joka oli erittäin hyvä saavutus kun ratsastaa isoa hevosta. Loppu raveissa pyysin ratsastamaan eteen-alas, joka ei tuottanut vaikeuksia ja Junnu kantoi selkänsä erittäin näyttävästi. Tunnin aikana huomasit kuinka tärkeää on laukka voltin aikana löytää ulko takajalka, joka auttaa saamaan voltista symmetrisen. Kotona suosittelen treenaamaan voltteja ja volttien aikana taivutuksia sisään ja ulos, niin saat Junnun lavat kunnolla auki. Junnu omaa hienot ja näyttävät askellajit!

26.02.2010 kouluratsastus, valmentajana Hapero

Maneesiin talutettiin aivan uskomattoman komea friisiläisori, aivan häkellyin kun Khimaira Jr. eli Junnu astui korskahtaen sisään. Junnu käyttäytyi siivosti ratsastajan noustessa selkään ja jo alkukäynneissä askelsi reippaasti ja kuuliaisesti. Alkulämpäksi otettiin voltteja, pysähdyksiä ja vähän peruutusta. Junnu totteli uskomattoman hyvin, ja taipui hyvin jo ensimmäisillä volteilla. Ori omaa selvästi hyvät askeleet ja luonteen. Siirryttiin ripeästi ravityöskentelyyn, sillä mitä turhia käynnissä vääntelehtimään. Aluksi otettiin vähän avo- ja sulkutaivutuksia, joiden kohdalla en koe mitään muutettavan, Junnu tottelee ratsastajan pienintäkin apua ja pysyy kokoajan tyynenrauhallisena. Pohkeenväistö sujui hyvin sekä vasemmalle että oikealle, tempo oli ehkä hivenen hidas, ja suunta voisi olla hivenen enemmän eteenpäin. Hienoa työtä kuitenkin!

Pituushalkasijalla oli hyvä treenata lisäyksiä, ja pääty-ympyrällä kokoamista, jonka ori suoritti erinomaisesti kuten lisäyksetkin. Odotin innolla laukan näkemistä, Junnun askeleet kun olivat tähänkin mennessä olleet upean näköisiä. Friisiläisori nosti vaivatta vasemman laukan, pysyen hyvin ratsastajan alla ja muodossa. Treenasimme laukkapiruetteja, pohkeenväistöä laukassa sekä laukanvaihtoja. Jos en olisi omin silmin nähnyt, en olisi uskonut noin taitavaa oriherraa löytyvän. Viimeiseksi otettiin muutama laukanlisäys. Loppuverkaksi ravissa voltteja ja kiemurauria, temponvaihteluja ja siirtymisiä. Junnun ja sinun yhteistyösi sujuu moitteettomasti, ja selvästi ymmärrätte mitä kumpikin haluaa. Junnulla on uskomattomat liikkeet, enkä yhtään ihmettele sen voittomäärää koulukentille. Hyvää yhteistyötä teiltä!

22.02.2010 kouluratsastus, valmentajana Sidar

Saatoin vain huokaista ihastuksesta, kun Junnu ja sinä - upea parivaljakko - savuitte Farewellin maneesiin. Ori oli mitä parhaimmassa karvassa ja näytti olevan täydessä sopusoinnussa vieraan ympäristönsä kanssa. Enkä ollut väärässä, sillä koko valmennuksen aikana ori ei säikkynyt mitään, ketään eikä missään.

Junnu lämpesi nopeasti, kuten nuoren hevosen kuuluukin ja yhteistyönne oli saumatonta aina alkuminuuteilta loppuun saakka. Pieniä herpaantumisia oli kuitenkin kulmien ratsastamisessa ja pohkeenväistöissä, joissa Junnu ei aina malttanut väistää niitä viimeisiäkin askelia takaosallaan. Nämä olemattomilta tuntuvat ongelmat saatiin kaihdettua pian ennen valmennuksen loppua, jota ennen näin parisenkymmentä minuuttia ilmiömäistä työskentelyä. Loistavaa!

20.02.2010 kouluratsastus, valmentajana Carolin

Teitte Junnun kanssa saumatonta yhteistyötä kun saavuin maneesiin, orii ravasi allasi muodossa ja todella kauniisti. Huomasi heti että se omaa rotunsa parhaimpia askellajeja. Pyysin sinut keskelle hetkeksi ja tarkastin Junnun pikaisesti. Orii käyttäytyi rauhallisesti ja antoi minun hyvin koskea itseensä. Pyysin sinua siirtymään raviin ja pysymään pääty-ympyrällä. Tarkailin teitä hetken jonka jälkeen aloitimme tekemällä muutaman avo- ja sulkutaivutuksen. Taivutukset sujuivat teiltä hyvin, jatkoimme muutamalla voltilla sekä temponvaihteluilla. Junnu reagoi välittömästi pienimpiinkin apuihisi. Jatkoimme laukassa ja saitte tehdä muutamia laukanvaihtoja. Junnu vaihtoi laukkaa hyvin, mutta saisit ajaa sitä hieman enemmän eteenpäin. Lopuksi teimme vielä pohkeenväistöjä sekä ravissa että käynnissä ja nekin sujuivat teiltä ilman sen suurempia moitteita.

16.04.2009 valjakkoajo, valmentajana Tuire

Terhi ajoi Khimaira Juniorin kanssa kentälle löysin ohjin lämmittelemään ennen valmennusta. Katselin kun he kävelivät rauhallisesti kenttää ympäri ja nostivat ravin muutaman kierroksen jälkeen. Muutama voltti siellä täällä ja olimme valmiita aloittamaan työt. Pyynnöstäni Terhi tiukensi ohjasotetta ja kehotti Junnun raviin. "Tehkää kolmikaarinen kiemuraura seuraavalla suoralla!" sanoin kovaan ääneen juuri, kun valjakko oli kääntynyt toiselle lyhyelle uralle. Musta friisiläinen ravasi todella kauniisti, kun Terhi ohjasti sen kiemuralle pitkällä sivulla.

Kun taivutuksia ja temmonvaihteluja oltiin tehty puolet ajasta, käskin Terhin antamaan Junnulle ohjaa pienen tauon merkiksi. Ori venyttikin heti pitkän kaulansa ja antoi muunkin rakenteensa hieman "veltostua". Kun valjakko meni rauhallista käyntiä kentän ympärillä, rakensin heille keiloista ja puomeista pienoisen tarkkuuskoeradan.

"No niin, otappas Junnu taas kuulolle ja voitte kokeilla tätä rataa", sanoin Terhille kun rata oli valmis. Terhi katsoi rataa samalla, kun ohjasti hevostaan kohti sen aloituspistettä. Aluksi edessä oli kapeahko puomikuja, minkä jälkeen piti kääntyä tiukasti vasemmalle varoen pudottomasta lähellä olevan keilan palloa.

"Hieno homma, se meni todella hyvin! Nyt voit sitten jäähdytellä, kun Junnu on näköjään päässyt vähän hikeenkin", sanoin valmennuksen päätyttyä, kun ori todellakin oli hieman märkä.


Khimaira-linja | Muut jalostusorit | Siitostammat | Friisiläiskasvatus | Hall of Fame | Muistoissa | Etusivu

Khimaira Stud on virtuaalitalli! Päivitetty viimeksi 10/2021