Khimaira III

virtuaalihevonen | fictional horse

KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1

Photos provided by Friesenstal Reuselinkhof
Horse on them has no affiliation with the fictional information shown on this page!


VH13-040-0183

3 Star Prospect

Nimi: Khimaira III
Kutsumanimi: Kimmo
Syntymäpäivä: 28.05.2009

Sukupuoli: ori
Säkäkorkeus: 163 cm
Väri: musta
Rotu: friisiläishevonen

Painotus: kouluratsastusratsastus
Taso: Grand Prix (valjakkoajo: vaativa)

Omistaja: Terhi VRL-01403

Sukupolvet: 2
Isä: Khimaira Jr. KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
Emä: Hearkje fan Lycan KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1


Khimaira III on todella herkkä ja sillä ratsastaminen on hienoa, jos ratsastaja hallitsee kroppansa. Kimmo vaatii ratsastajalta taitoa suorittaakseen kaikki liikkeet kympin arvoisesti, sillä taitamattoman ratsastajan epäselvät avut saavat sen hämilleen. Kimmon ajettavuus on vähintään samaa luokkaa ellei parempikin kuin mitä sen ratsastettavuus, ja se onkin tanssahdellut kerta toisensa jälkeen kärryjen edessä tuomarien sydämiin.

Tämä ori ei ole myöskään millään tavoin ongelmallinen hoitaa ja käsitellä. Se on saanut perusteellisen koulutuksen nuoresta pitäen ja tietää käyttäytyä kunnioittavasti ja pysyä rauhallisena, sillä samalla tavoin ovat myös sen käsittelijät aina sitä kohdelleet. Kengittäminen onnistuu tuosta noin vain, ei Kimmo ole ikinä ollut mikään kengittäjien inhoama koni. Eläinlääkärin piikityksistä ori ei pidä, mutta sietää ne ja muutkin toimenpiteet.


Palkinnot

VIR MVA Ch - 04.12.2010
KTK-I - 15.12.2010
21 + 21 + 22 + 21 = 85p.
FLA1 - 21.02.2020
14 + 20 + 21 = 55p.


Ominaisuuspisteet

virtuaalihevoset.net/virtuaalihevoset/hevonen/VH13-040-0183/porrastetut


Sukutaulu

i. Khimaira Jr.
KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
e. Hearkje fan Lycan
KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
ii. Khimaira
KTK-II, VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA1, FLA1
ie. Domina
KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1
ei. Thomasje
KTK-II, VIR MVA Ch, KRJ-II, VVJ-I, FLA2
ee. Gatske
KTK-II, VIR MVA Ch, FLA2

Jälkeläiset

25.08.2010 - ori - Khimaira IV - KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
12.08.2016 - ori - Aldert van Khim - KTK-II, VIR MVA Ch
26.01.2010 - tamma - Farewell Zaria - KTK-III
11.04.2019 - tamma - Juwiel van Khim - KTK-II, VIR MVA Ch, FLA2
28.06.2019 - tamma - Laura fan Khim - KTK-III, FLA2


Valmennukset

02.03.2010 kouluratsastus © Akvarelli

Kimmo asteli maneesiin korvat hörössä ja jännittyneen näköisenä. Ratsastajan rauhallisuus kuitenkin tarttui äkkiä tähän hienoon mustaan oriin ja pian se jo laski päänsä rentoutuneena alas.

Alkukäyntien jälkeen pyysin sinua siirtämään Kimmon raviin ja tekemään pitkillä sivuilla taivutuksia aina parin askeleen ajan. Kun nostit ravin Kimmo olisi sännännyt suoraapäätä laukkaamaan, mutta ratsastajan nopean reaktiokyvyn ja puolipidätteiden ansiosta ori kuitenkin rauhottui äkkiä raviin ilman sen suurempaa häslinkiä. Pyysin tekemään siirtymisen uudestaan paremmin valmisteltuna. Teit työtä käskettyä ja ori teki komean siirtymisen käynnistä raviin täysin moitteita.

Teitte hienoa työtä ratsukkona taivutuksissa joten ajattelin, että on aika siirtyä laukkaharjoituksiin. Pieniä innostus pukkeja lukuunottamatta laukan nostot menivät hienosti ja ori taipui hyvin myös laukassa. Se käytti selkäänsä erinomaisesti ja ratsastajan avut tehosivat hevoseen lähes moitteitta. Pyysin sinua ratsastamaan pääty ympyrällä laukassa pienentäen sitä ensin ja sitten suurentaen sitä kierros kierrokselta. Kimmo yritti välillä ottaa pieniä spurtteja ja vauhti meinasi ajoitellen kiihtyä aikamoiseksi, mutta sait jarrutettua ennenkuin ori innostui vauhdin huumasta liikaa. Hyvää työtä nuorelta ratsukolta, tälläistä kouluratsastuksen kuuluisi olla!


Päiväkirja

30.05.2009

Tänään Kimmo sai uuden tuttavuuden: riimun! Ystäväni oli tehnyt aivan uskomattoman löydön, mustan varsariimun pääkallokoristein. Sitä katsoessaan ei voi kuin nauraa! Kun riimu laitettiin Kimmolle ei se aluksi välittänyt siitä mitään, mutta hetken aikaa oltuaan se tuntui tajuavan että jotain oli todellakin muuttunut. Pieni oripoika hankasi päätään niin emäänsä, aidantolppaan, heinäpaaliin kuin omaan jalkaansakin ja yritti minuakin käyttää tolppana. Mutta voih, ei se pirun kapistus vain irronnut.. Näin todettuaan Kimmo jatkoi tyytyväisesti oleiluaan eikä reagoinut millään tavoin, kun vaivihkaa otimme riimun siltä pois. Reipas poika!

29.05.2009

Ilmat suosivat meitä todenteolla, joten siirsimme Hertan ja tomeran pikku-Kimmon suurelle pihattolaitumelle. Tämä orinalku on jo nyt todella rohkea ja utelias, se ei vierasta ihmisiä lainkaan. Liekö emänsä näyttää erinomaista mallia välinpitämättömyydellään? Hertta suunnisti laitumelle päästyään suoraan heinäpaalille, jonka viereen Kimmo kävikin päiväunille ensin tutkittuaan jonkin aikaa maailman menoa ja välipalaa syötyään.

28.05.2009

Kimmoa odoteltiin syntyväksi jo 26. päivä, mutta jostain syystä Hertta ei vain ollut vielä valmis päästämään poikaansa ihmisten ilmoille. Olin toki hieman huolissani, koska tamma oli ensisynnyttäjä ja tätä kyseistä varsaa olin odotellut kuin kuuta nousevaa jo pitkään ennen kuin edes astutus oli tapahtunut. Pari päivää oli tosiaan joku aina nenä kiinni monitorissa, joka näytti tarkkaa kuvaa varsomiskarsinasta. Ja vihdoin, noin kahden aikoihin yöllä synnytys käynnistyi! Olin valmis kutsumaan eläinlääkärin paikalle heti, jos tilanne näytti muuttuvan huolestuttavaksi, mutta Hertta hoiti homman kotiin oikein tyylikkäästi ja synnytti potran pojan täysin ilman ulkopuolista apua.


Khimaira-linja | Muut jalostusorit | Siitostammat | Friisiläiskasvatus | Hall of Fame | Muistoissa | Etusivu

Khimaira Stud on virtuaalitalli! Päivitetty viimeksi 10/2021