✟ Wierta fan Lycan

virtuaalihevonen | fictional horse

KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1

Photos provided by Friesenstal Reuselinkhof
Horse on them has no affiliation with the fictional information shown on this page!


VH13-040-0167

3 Star Prospect

Nimi: Wierta fan Lycan
Kutsumanimi: Riia
Syntymäpäivä: 14.06.2010

Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 160 cm
Väri: musta
Rotu: friisiläishevonen

Painotus: kouluratsastusratsastus
Taso: helppo A (valjakkoajo: vaativa)

Omistaja: Terhi VRL-01403

Sukupolvet: 2
Isä: Wartje fan Lycan KTK-II, VIR MVA Ch, FLA2
Emä: Rietje fan Lycan KTK-III, Champion, FLA2


Palkinnot

KTK-II - 15.01.2014
19 + 18 + 19 + 18 = 74p.
Champion - 29.08.2016
VIR MVA Ch - 20.10.2018
FLA1 - 20.02.2020
14 + 20 + 21 = 55p.


Ominaisuuspisteet

virtuaalihevoset.net/virtuaalihevoset/hevonen/VH13-040-0167/porrastetut


Sukutaulu

i. Wartje fan Lycan
KTK-II, VIR MVA Ch, FLA2
e. Rietje fan Lycan
KTK-III, Champion, FLA2
ii. Eduwart
KTK-III, VIR MVA Ch, FLA3
ie. Lucretia
KTK-III, Champion, FLA3
ei. Bartelmus
KTK-II, VIR MVA Ch, FLA3
ee. Magrietje
KTK-II, VIR MVA Ch, FLA3

Jälkeläiset

25.08.2010 - ori - Khimaira IV - KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
09.10.2014 - tamma - Wocbke fan Lycan
22.09.2016 - tamma - Beauke van Khim - KTK-II, Champion, VSN Ch


Valmennukset

17.11.2019 kouluratsastus © VRL-10878

Riia on aina niin mukava ratsastaa. Tänäänkin se oli valmis tuleviin koitoksiin ja tarkkana kuin porkkana kuunteli, mitä minulla oli sille sanottavana. Kentän laidalle olimme tänään saaneet valvovan silmäparin, joka auttoi meitä vielä parempiin suorituksiin. Lämmittelyt oli suoritettu perinpohjaisesti. "Otetaan tähän vielä ihan siirtymisiä suoralla linjalla ennen kuin vaikeutetaan", kentän laidalta kuului. Saimme tehtäväksemme tulla ravissa keskihalkaisijalle ja keskipisteessä sitten pysähdys. "Tämä tilanne, kun te tuutte ekaa kertaa radalle, on se kaikista tärkein. Jo siinä alitajuisesti tuomarit muodostaa teistä ensivaikutelman ratsukkona. Jos tässä se hevonen tulee löntystellen ja pysähtyy vähän niin ja näin, on se automaattisesti vaikuttamassa siihen teiän koko suoritukseen", valmentaja kertoi mielipiteensä ja lähti sen jälkeen heti korjaamaan meidän suoritusta.

Kulmien ratsastus ja käännökset olivat meillä hyvin hanskassa. Riia kulki hyvässä ryhdissä, asettui ja taipui tilanteen niin vaatiessa ja oli kevyt edestä. Pysähdyksen kohdalla aloin valmistelemaan vähän liian ajoissa. Riia ikään kuin hiipi ne viimeiset askeleet, kun olisi pitänyt eksaktisti pysähtyä. No seuraavalla kierroksella valmistelut aloitettiin hieman myöhemmin, mikä tuotti tulosta ja saimme paremman sisääntulon pysähdykseen. Aivan tasaisesti neljällä jalalla Riia ei kuitenkaan seisonut vaan jäi hieman enemmän takapainoiseksi. Hieman sain korjata tilannetta pohkeenpuristuksella.

Seuraavaksi lähdimme tekemään ympyrällä siirtymisiä ravista laukkaan ja toisinpäin. Etenkin harjoitusravissa Riia pyrki hieman kuolaimen ylle nostamalla turpaansa ylöspäin. Näin takaosasta tuli jännittynyt ja koko askeleesta mateleva. Sain ohjeeksi tehdä kevyen puolipidätteen hieman toisistaan levitetyillä käsillä huomatessani Riian pakoyritykset. Tamma ei tällöin päässyt karkaamaan vaan hakeutui uudestaan kuolaimelle pysyen rentona. Laukkatyöskentelyssä Riia on usein elementissään. Tälläkin kertaa sen kanssa oli helppoa laukata. Nostot se suoritti esimerkillisesti, kunhan vain tamma oli jo harjoitusravissa rehellisesti kuolaimella ja takajalkojensa päällä.

Lisäsimme ympyrätyöskentelyyn myös keskilaukkaa suoralla linjalla diagonaalilla. Tulimme lyhyellä sivulla sisään pääty-ympyrälle ravissa. Laukka nostettiin pääty-ympyrän puolessa välissä, josta laukka jatkui aina pitkän sivun alkuun asti. Keskilaukalla edettiin diagonaali aina keskipisteeseen asti, josta käynnin kautta vaihdettiin laukka. Laukanvaihdon jälkeen laukattiin sitten jälleen kerran lyhyen sivun keskipisteeseen asti, josta lähdettiin taas tekemään raviympyrää. Yllättävän hyvin suoriuduimme tästä paljon asioita sisältävästä tehtäväkokonaisuudesta. Toisinaan liian voimakas pyyntöni keskilaukkaan sai Riian etenemään hätiköidysti. Laukasta käyntiin siirtyessä sain noottia siitä, että minulta unohtui ratsastaa myös tässä tilanteessa hevosta pohkeen ja ohjan väliin. Kun muistin pitää hevosen ryhdin kasassa pohkeen ja istuntani avulla myös siirtymisessä laukasta käyntiin, Riia pystyi paljon tasapainoisemmin suorittamaan myös sen jälkeen melko nopeastikin tapahtuvan laukannoston.

Saimme hetkeksi ottaa ratsun kanssa hengähdystaukoa pitkällä ohjalla. Riia pärski kovaan ääneen ja se vaikutti jo hieman väsyneeltä. "Otetaan vielä pari kertaa nelikaarista kiemurauraa niin, että kaarevat urat etenet laukassa ja suorat ravissa", valmentaja ohjeisti vielä viimeistä tehtävää. Viimeisessä tehtävässä tärkeää oli muistaa ulkopuolelta tulevat avut, jotka antoivat Riialle tukea. Nelikaarisessa kiemuraurassa kaaret olivat melko nopeasti ohi, ja vielä kun ne edettiin laukassa piti olla erityisen tarkka. Suunnitelmallisuus ja hyvä valmistautuminen sekä nopeat avut olivat avainasemassa tässä tehtävässä. Erityistä huomiota piti kiinnittää myös ratsun palkitsemiseen aina kun se oli reagoinut halutulla tavalla. Erilaisia apuja tuli siis suorittaa nopeasti, mutta vielä nopeammin tuli niiden välissä myödätä ja olla hiljaa. Teimme kiemurauraa vain pari kertaa, koska Riia alkoi tuntumaan jo sen verran uupuneelta, että oli hyvä lopettaa, kun kaikki meni vielä mukavasti.


Khimaira-linja | Muut jalostusorit | Siitostammat | Friisiläiskasvatus | Hall of Fame | Muistoissa | Etusivu

Khimaira Stud on virtuaalitalli! Päivitetty viimeksi 10/2021