Khimaira-linja

Khimaira-linjan orit ovat käytettävissä ulkopuolisille tammoille, myös risteytysjalostukseen. Niistä saa tietysti varsoja minunkin tammojen kanssa joko tilausvarsoina tai tamman liisauksena, jolloin sinä olet varsan kasvattaja. Ota yhteyttä: terhivirtuaali@gmail.com

Kimi on tarjolla vain risteytysjalostukseen!

KTK-II, VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA1, FLA1
Khimaira

0-polvinen

KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
Khimaira Jr.

1-polvinen

KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1
Khimaira III

2-polvinen

KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
Khimaira IV

3-polvinen

KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1
Khimaira V

4-polvinen

KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
Khimaira VI

5-polvinen

KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1
Khimaira VII

6-polvinen

KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1
Khimaira VIII

7-polvinen

KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
Khimaira IX

8-polvinen


Khimaira-linja on nimetty ensimmäisen friisiläisorini mukaan. Tämä ori tunnetaan myös nimellä Kimi ja se on ollut minun rakkain virtuaalihevonen jo vuodesta 2004. Linjan seuraava ori, Khimaira Jr. eli Junnu, syntyi vuonna 2007, mutta vielä silloin en suunnitellut minkäänlaisen linjan jalostamista. Laitoin vain yhteen kaksi lempihevostani, Kimin ja Iinan, joiden varsan halusin nimetä isän mukaan.

Kaksi vuotta myöhemmin kaikki muuttui. Oli aika saada orivarsa yhdistelmästä Junnu ja Hertta, mutta mikä nimi sille annettaisiin? Idea muodostui mieleeni, mutta olin epävarma asiasta, joten pyysin Tuire-siskoltani kommenttia siitä. Hän näytti idealle vihreää valoa, ja näin ollen varsa sai nimekseen Khimaira III, tutummin Kimmo.

Khimaira-linjan tavoitteellinen jalostaminen alkoi siis vuonna 2009. Homman voisi leikkisästi sanoa lähteneen käsistä seuraana vuonna, kun linjan edistämistä varten alkunsa sai yhteensä 242 friisiläistä. Näistä merkittävimpänä Kimmon ja Riian varsa Niilo, eli Khimaira IV.

Vuonna 2011 syntyi Niilon ja Koalan varsa, jota kutsutaan nimellä Vitonen tai Vito, virallisesti Khimaira V. Tämä ori sai Virtuaalisten Show-Näyttelyiden alkuperäisten sääntöjen aikana sekä ihailijoita että vihamiehiä, kun se osallistui yhteensä 30 näyttelyyn, joissa se keräsi Hall of Fame -arvonimeään varten 487 pistettä voittaen luokkansa 23 kertaa ja ollen 19 kertaa SW1. Vitonen on näyttelymenestyksensä lisäksi erityinen siksi, että sen koko suku on kantakirjattu; 2 x KTK-I, 18 x KTK-II, 10 x KTK-III.

Vitosen ja Jennan varsa, Khimaira VI eli Kyösti, syntyi 2011 ja seuraavana vuonna syntyivät sekä Seppo (Khimaira VII, e. Tiina) että Kalle (Khimaira VIII, e. Juuli).

Aktiivisin vuosi syntyneiden kasvattien ja maahantuontien osalta on edelleen 2010. Seuraavat kaksi vuotta tulevat perässä lähes tasoissa; vuonna 2011 syntyi 130 friisiläistä ja 2012 niitä syntyi 128. Vuonna 2013 syntyi vain yksi Khimaira-linjalle merkittävä hevonen, Kallen tuleva morsian Minni.

Tasan neljä ja puoli vuotta Kallen syntymän jälkeen saimme juhlia Khimaira Studin perustamista samalla, kun Khimaira-linjan uusin tulokas syntyi. Khimaira IX oli vihdoinkin täällä! Lempinimeä mietittiin pitkään, mutta lopulta Tuiren ehdotus oli itsestään selvä valinta. Pieni orivarsa sai nimekseen Ylväs.

Khimaira-oreja yhdistää nimen lisäksi pari muutakin asiaa. Niillä on tasapituiset suvut, joissa yksikään hevonen ei toistu, eli sukusiitosprosentti on nolla. Kaikki sukulaiset ovat minun kasvattamia tai maahantuomia, lisäksi jokainen on aina ollut vain minun omistuksessa. Jokainen Khimaira-ori on myös kantakirjattu vähintään II-palkinnolla ja palkittu VIR MVA Ch -arvonimella.

Alunperin aioin käyttää myös Tuiren hienoa Kasperi-oria ja tehdä erittäin pienen linjauksen muutamaan tuontihevoseen, mutta päätin luopua näistä suunnitelmista vuonna 2010.

Tiesitkö, että Khimairan suku on nimetty Althalus-kirjan hahmoilla? Entä tiesitkö sitä, että Kimi sai oman nimensä Mission Impossible II -elokuvan innoittamana? Siinä maailmaa uhkasi vaarallinen virus, josta käytettiin nimeä Chimera. Nimi kuului alunperin naaraspuoliselle taruolennolle, mutta mielestäni sen suomennos sopi tarpeeksi hyvin orille.

Oletko muuten huomannut, että friisiläishevonen oli VRL:n 3. suosituin rotu vuonna 2013? Tästä voit kiittää tai syyttää Khimaira-linjaa. Nimittäin tuolloin friisiläisiä rekisteröitiin kaiken kaikkiaan 680 kpl, joista 486 löydät Khimaira IX:n suvusta... Mielenkiintoista, eikö vain?


Khimaira-linja | Muut jalostusorit | Siitostammat | Friisiläiskasvatus | Hall of Fame | Muistoissa | Etusivu

Khimaira Stud on virtuaalitalli! Päivitetty viimeksi 10/2021